top of page

Tiimipäivät - kevään tärkein työyhteisöteko?

Yhteiskunta on vihdoin avautumassa, kokouksista osa siirtyy jälleen läsnätoteutuksiin ja kohtaamme toisiamme taas fyysisesti - myös työpaikoilla.

Tiimit ovat pitkään työskennelleet etänä, uudet työntekijät on perehdytetty työhönsä ja tutustutettu työyhteisöönsä Teamsin ja sähköpostin välityksellä. On aika saattaa tutustuminen loppuun, kohdata tutut työkaverit ja luoda samalla uutta työpaikkakulttuuria nyt käynnistyvään seuraavaan normaaliin.


Tiimipäiviä suunniteltaessa kannattaa miettiä ainakin näitä asioita:


1. Käytetäänkö vain työpäivä, vai viihdytäänkö pidempään?

Jos tavoitellaan kasvojen tutuksi tekemistä ja toiminnan hiomista, työpäivä voi olla riittävä. Jos taas tavoitellaan, syvempää henkilökohtaista tutustumista ja tiimin hitsautumista, suosittelen varaamaan reilusti aikaa vapaalle keskustelulle ja rennolle ilmapiirille. Tämä toteutuu usein parhaiten päivän aktiviteettien jälkeen kaikessa rauhassa illasta nauttien.


2. Jos valitaan pidempi tiimipäivä, lähdetäänkö yöksi kotiin, vai jäädäänkö yöksi?

Asuvatko tiimiläiset kohtuullisen välimatkan päässä tiimipäivän viettopaikasta? Jos asuvat, on varmasti mukavin lähteä omassa tahdissa kotiin nukkumaan. Jos taas välimatka on pidempi, paluukuljetus voi hyvin lähteä vasta seuraavana päivänä. Tähän kannattaa kysyä kantaa osallistujilta!


3. Mihin tiimimme pitäisi keskittyä seuraavaksi tullakseen entistä paremmaksi?

Tiimipäivään kannattaa varata erilaista ohjelmaa ulkopuoliselta vetäjältä. Haluatteko ehkä hioa vuorovaikutustaitoja tai harjoitella turvallisuustaitoja? Tai ehkä ymmärtää paremmin liiketoiminnan tuloksellisuutta tai harjoitella valokuvaamista sosiaalista mediaa varten? Valitsemanne aiheen mukainen asiantuntija ja teemojen toistaminen muissa aktiviteeteissa tuo päivään yhteneväisyyttä ja syventää opittua.


Koolle Oy, tiimi, tiimipäivä, hymy

4. Kuinka liikunnallinen tiiminne on, mikä on sopiva rasitustaso mahdolliselle ulkoilu-/liikuntaohjelmalle?

Pitkän päivän lomaan kannattaa aina tuoda jokin pieni liikunnallinen tai raikkaan ulkoilman aktiviteetti. Mieti tiimiläisiäsi ja arvioi, onko teidän juttunne reipas lenkkeily pitkospuilla, action-lajit, vaiko ehkä minigolf tai historiakävely? Suosi tiimilajeja!


5. Mikä on yrityksen kanta mahdolliseen alkoholitarjoiluun?

Erityisesti iltaan kestävään tiimipäivään kuuluu usein luontevasti myös ainakin päivällisen tai illallisen ruokajuomat. Miettikää yrityksen kanta muuhun alkoholitarjoiluihin. Onko linjana "open tab" vai halutaanko jokaisen harkitsevan kulutuksensa itse?Entäs sitten paikan valinta?

Lähialueen tarjonta kannattaa aina tarkistaa, moni ei omalla vapaa-ajallaan tule tutustuneeksi oman seudun erikoisuuksiin. Välillä on kuitenkin hyvä lähteä myös aivan uuteen kohteeseen, missä arki jää taakse ja kaikki osallistujat ovat samalla viivalla ympäristön suhteen.

Salossa yksi ehdottoman monipuolinen kohde tiimipäivien viettoon on Teijon ruukkikylät (Kirjakkala, Teijo ja Mathildedal). Välimatkat ovat lyhyitä ja ohjelmaa voidaan suunnitella sujuvasti kylien runsaasta tarjonnasta. Lisämausteen tuovat kylillä toimivat useat asiantuntijat, joiden osaamisesta voi ammentaa myös tiimipäivien asiaosuuksiin.

bottom of page